Her har vi samlet et antall vanlige spørsmål og svar som kan være relevante for deg før og under din ansettelse hos Almia Bemanning.

Må jeg som ansatt alltid tidsrapportere?

Ja, du kommer til å få en tjenesterapport av din konsulentsjef. Du må tidsrapportere, ettersom tidsrapporten din er grunnlaget for utbetaling av din lønn. Du sender din tidsrapport til [email protected]. Tjenesterapporten skal sendes inn til økonomiavdelingen ukentlig eller månedlig.

Hvordan fungerer tidsrapporteringen?

Våre kunder har ulike rutiner for tidsrapportering, og vi tilpasser oss etter det. Tidsrapporten skal sendes inn til [email protected] annenhver uke samt ved månedsskiftet.

Hvor lang er karenstiden?

Det varierer fra kunde til kunde, men det mest vanlige er seks eller tolv måneders karens. Vi har også kunder som ikke benytter karens.

Har jeg noen oppsigelsestid hos dere dersom jeg ikke er på oppdrag?

Som Almiakonsulent har du en tidsbegrenset ansettelse. Iblant kan livssituasjonen forandre seg og føre til at man ikke kan følge opp oppdraget. I et slikt tilfelle har du som ansatt én måneds oppsigelsestid.

Er det mulig å skatte mer enn det skattetabellen tilsier?

Ja, oppgi en frivillig skatt til vår økonomiavdeling. Send gjerne en e-post til [email protected] for mer informasjon.

Har Almia et intranett der kan kan tidsrapportere selv?

Ja, det har vi. Du logger deg inn her. Ta gjerne kontakt med din kontaktperson hos Almia for mer informasjon.

Hvilke vilkårgjelder dersom jeg vil avslutte mitt ansettelsesforhold?

Det er flere grunner til at en ansettelse kan opphøre, for eksempel egen avgang, pensjon, personlige grunner eller mangel på arbeid. Vi benytter oppsigelsestid i henhold til lov, og det skal fremgå av ansettelsesavtalen din. Er du usikker på hvilken oppsigelsestid du har, kan du spørre din nærmeste konsulentsjef.

Hvordan vil arbeidstidene mine se ut?

Organiseringen av arbeidstiden varierer fra oppdrag til oppdrag så lenge det er innenfor rammene for det som er avtalt mellom deg, Almia og sluttkunden. Normal arbeidstid hos oss er 40 timer er uke. Avvik kan forekomme i ansettelsesavtalen. Er du usikker på hva som gjelder, kontakt din nærmeste konsulentsjef.

Hvordan går jeg fram for å bli konsulent?

Begynn med å sende inn en interessemelding til en hos oss i Almia eller en spontansøknad direkte her på hjemmesiden. Vi tar kontakt med deg innen 24 timer. Du kan også se hvordan hele prosessen med å bli konsulent hos Almia går til steg for steg her.

Har dere oppdrag i andre land?

Ja, vil tilbyr også oppdrag i vårt kjære naboland Sverige. Ta gjerne kontakt med Amanda for mer informasjon. Du når henne på [email protected] eller +46735008475.

Hvordan rapporterer jeg sykefravær/pleie av sykt barn?

Ta i første omgang kontakt med sjefen på arbeidsplassen din så snart du vet at du kommer til å være fraværende. Kontakt deretter din konsulentsjef i Almia.

Hvordan ser prosessen ut før jeg blir konsulent?

Begynn med å sende inn en interessemelding til en hos oss i Almia eller direkte her på hjemmesiden. Dette kan du gjøre her. Når du har sendt inn din interessemelding, kommer vi til å kontakte deg for et personlig intervju, enten per telefon eller ved et personlig møte. Vi kommer blant annet til å snakke om dine tidligere erfaringer, hvilke ønsker du har for profesjon, geografisk område, arbeidsomfang og når det eventuelt skulle passe for deg å begynne på et oppdrag.

Neste steg, dersom du går videre i prosessen, er at vi kommer til å innhente minst to referanser samt foreta diverse kvalitetskontroller. Når alle referanser er gransket og godkjent, sørger vi for å finne et oppdrag som passer for deg ut fra din kompetanseprofil og de ønskene du har oppgitt. Her presenterer vi deg også for våre oppdragsgivere. Når vi har funnet et passende oppdrag og du er blitt godkjent av vår oppdragsgiver, setter vi opp en ansettelsesavtale. Den kommer vi i størst mulig grad til å skreddersy individuelt til deg i henhold til de ønskene du har oppgitt under våre samtaler som er i tråd med de policyer og vilkår som gjelder for alle som er ansatt i Almia.

Kan jeg søke på flere oppdrag hos dere?

Ja, det går fint an å søke på flere oppdrag hos oss. Se våre ledige jobber her.

Kan jeg velge hvor mye jeg vil arbeide?

Ja, som Almiakonsulent har du stor frihet til å tilpasse ditt arbeidsliv til dine og dine nærmestes hverdagslige behov og prioriteringer. Du bestemmer hvor mye du kan og vil arbeide, og vi gjør vårt beste for å finne oppdrag som passer.

Hvor i landet kan jeg arbeide for å få så høy lønn som mulig?

Din kompensasjon baseres på hva vi har av debitering overfor sluttkunden. Vi har kunder med faste avtaler og en fast pris, avtaler med dynamisk prisfastsettelse og kunder der vi ikke har noen fast avtale og kan forhandle fram en pris for hvert unikt oppdrag. Ta gjerne kontakt med våre konsulentansvarliga her, så kan de fortelle mer om hvor i landet vi har best kompensasjon for øyeblikket.

Hvor mange introduksjonsdager kan jeg få som konsulent?

Som regel får man en dags introduksjon, men det går også an å få flere introduksjonsdager. Dette avtaler du ved oppdragsstart med din kontaktperson i Almia samt sjef på arbeidsplassen. Almia leverer pasientsikker pleie, og derfor er det viktig for oss at du skal føle deg trygg med dine arbeidsoppgaver på din nye arbeidsplass.

Kan man benytte lønnsutveksling?

Ja, det er mulig. Ta gjerne kontakt med [email protected] for mer informasjon om lønnsutveksling.

Bekoster Almia losji og reiser for meg som konsulent som skal arbeide på et annet sted?

Ja, hvis du som ansatt har behov for å bo på arbeidsstedet eller reiser, så bekoster vi det. Almia har en egen boligagent som bestiller bolig og reiser for deg, slik at alt skal fungere så smidig som mulig. Vi gir deg muligheten til å skape en balanse mellom arbeid og fritid. Det gjør vi ved å tilby gode vilkår. slik at du kan føle deg trygg i din ansettelse og mer fri til å leve det livet du ønsker. Du er verdt det beste, og vi både håper og tror at vi kan gi deg nettopp det du trenger. Vi bryr oss ganske lenger litt ekstra. Alle tjener på at du trives og har det bra, både på og utenfor jobben.

Hvordan ser ansettelsesformen ut hos dere?

Almia tillemper «Generell tidsbegrenset ansettelse» som reguleres av oppdragets startdato og sluttdato. Din ansettelsesform og vilkårene som for eksempel din lønn og din ferie fremgår av ansettelsesavtalen din. Hvis du har spørsmål vedrørende avtalen din, henvend deg til din konsulentsjef.

Når utbetales lønnen min?

Lønn utbetales som standard etterskuddsvis den 25. i måneden. Hvis det er en hellig- eller offentlig høytidsdag, utbetales lønn siste hverdag før.

Hvor lenge strekker et oppdrag seg?

Oppdragene vi kan tilby er av ulik lengde. Et oppdrag kan pågå i alt fra noen dager til flere måneder eller år. Almia gjør sitt ytterste for å finne et oppdrag ut fra hva som passer nettopp deg best. Vi har en rekke Almiakonsulenter som har arbeidet hos oss i mange år. Det er gode muligheter til å arbeide langsiktig hos oss.

Jeg vil starte egen bedrift og gå som underkonsulent, kan jeg det?

Ja, det kan du, og vi hjelper gjerne til ved oppstarten. Vi har hjulpet flere av våre Almiakonsulenter til å bli trygge selvstendige næringsdrivende. Som underkonsulent kan du fakturere via din egen bedrift. 

Har jeg som konsulent en egen kontaktperson hos Almia?

Ja, du kommer til å ha en kontaktperson gjennom hele rekrutteringsprosessen og en bemanningsansvarlig i hele ansettelsesperioden. Som Almiakonsulent er du aldri alene. Uansett hvor i landet du arbeider, har du når som helst tilgang til konsulentsjefen din, og dennes viktigste oppgave er at du skal ha det bra og unngå unødvendige problemer. 

Kan jeg arbeide for flere bemanningsforetak samtidig?

Ja, du kan ha flere arbeidsgivere samtidig. Vi er takknemlige om du informerer oss dersom det er tilfellet.

Er det mulig å treffe andre kolleger som er ansatt av Almia?

Minst én gang per år arrangerer Almia treff der du kan bli kjent og utveksle erfaringer med dine Almia-kolleger fra andre deler av landet. Før pandemien brøt ut hadde vi konsulenttreff eksempelvis i julen og på sommeren for å omgås. Vi håper at vi kan gjøre dette fremover også.

Tilbyr Almia vaksinering?

Ja, vi tilbyr vaksinering mot sesonginfluensa. Ta gjerne kontakt med din kontaktperson hos Almia for mer informasjon.

Hvor i landet kan jeg arbeide som konsulent hos Almia?

Almia formidler oppdrag over hele Norge. Hold utkikk på vår hjemmeside under ledige jobber for å finne noe som passer nettopp for deg. Du finner alle våre aktuelle oppdrag på hjemmesiden vår. Til forskjell fra et vanlig arbeid på en spesifikk arbeidsplass får du som Almiakonsulent sjansen til å bli kjent med flere pleiegivere i ulike deler av landet, samtidig som du har Almia som et fast punkt i tilværelsen.

Nysgjerrig på livet som konsulent?

Det første trinnet er enkelt.